Sinds september 2016 beschikt de Stichting Educatieve Dienstverlening over een ROC-Light vergunning voor professionele vluchten. (ILT-2017/33815 en ILT-2019/44537)

Medio 2021 wordt deze beschikking omgezet naar de vereisten, die door de nieuwe EU wetgeving worden gesteld en kunnen wij in de gehele EU vliegen. Inmiddels zijn wij in het bezit van een exploitantenregistratie bij de RDW. Naast RPA-L (Theorie) beschikt onze piloot sinds 19 januari 2021over vliegbewijzen voor de Open klasse in A1, A2 en A3, waardoor in de gehele EU met drones tot een startgewicht van 25kg (MTOM) gevlogen kan worden.

Wij kunnen de volgende drones inzetten:

Onze Gear

  • DJI Inspire 1, v2.0 Pro            kenmerk PH-1XR (max 7x zoom + 4K video (DJI Z3) + 15, 25 & 45 mm 20Mp (DJI X5)
  • Phantom 4 Pro kenmerk PH-2EC (20Mp + 5.2K video)
  • Dji Mavic 2 Pro Hasselblad kenmerk PH-4NB  (5,7 K video & 20 Mp foto)
  • Dji Mavic 2 Pro Zoom  kenmerk PH-4NA (max 4x zoom+ 4K video)
  • Dji Mavic 2 Enterprise kenmerk PH-5IA (max 6 x zoom, speciaal voor inspectie werkzaamheden)
  • DJI Osmo +  (max 7x zoom) & DJI Osmo Pro (15, 25 en 45mm) 16Mp
  • ISTA360 One x  Met deze camera kunnen wij 360 graden opnamen maken.
  • DJI Osmo +  (max 7x zoom) & DJI Osmo Pro (15, 25 en 45mm) 16Mp
  • DJI Mini 2 (momenteel volledig inzetbaar binnen de gehele EU, inclusief de bebouwde kom)


  • DJI Inspire 1, v2.0 Pro

UPDATE:

Zowel op onze Inspire V 1.2 Pro met de X5 camera als op de Osmo Pro maken wij gebruik  van de DJI Focus, waardoor beelden met diverse lenzen op optimale scherpte ingesteld kunnen worden, ook tijdens de vlucht.

Wat kunnen wij?

Wij kunnen opnamen voor u maken in professionele kwaliteit, foto’s tot  maximaal (drone  en camera afhankelijk) 20Mp en video tot 5,7 K (UHD=5,7  x HD)

Door de overheid zijn zogenaamde “No Fly” zones ingesteld, zoals b.v. het CTR van Eelde, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven & Maastricht. Helaas is het voor ons dus niet mogelijk om met drones in de buitenlucht te vliegen

Door op b.v. op onze Inspire V1.2 Pro gebruik te maken van tele- of zoom lenzen, kunnen wij inspectiewerkzaamheden van b.v. daken of andere objecten uitvoeren, waarbij door gebruik te maken van een 45 mm lens de 50 meter grens geen negatief effect meer heeft en een hoge en uiterst scherpe professionele kwaliteit kan worden gehaald.

Ook met de Z3 camera  op deze drone kunnen wij analoog 3,5 x inzomen en daarboven 2 x digitaal.

Met de DJI mavics is  (digitaal) inzomen geen enkele probleem, m.u.v. van de Mavic 2, die is uitgerust met een Hasselblad camera

VERZEKERING:

Uiteraard zijn wij ten behoeve van de door ons in te zetten drones, in het bezit van een speciale luchtvaart verzekering, zie hiervoor onze Algemene voorwaarden voor omvang en beperking. Verder zijn wij in het bezit van een uitgebreide bedrijfs- en rechtbijstandsverzekering.

Dus in de gehele EU vliegen wij binnen het kader van de vigerende wet- en regelgeving

Het kan b.v. voorkomen, dat er in aangewezen laagvlieggebieden moet worden gevlogen. In een dergelijke situatie is bijna altijd een aparte observator wettelijk verplicht.

Tevens zijn wij lid van de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, lidnummer 733400, afdeling drones) http://www.knvvl.nl/afdelingen/drones/

Indoor:

Binnen vliegen kan ook, daar zijn eigenlijk geen beperkingen en met onze Osmo Pro en Insta360-X kan bijzonder veel, o.a. 360 graden opnamen, die in principe buiten met als onze drones ook mogelijk zijn.

Verdere bijzonderheden:

Met onze DJI Inspire 1, v2 Pro beschikken wij over een dubbele bediening, waarvan 1 voor de piloot en een voor de video operator (die mag u ook zelf leveren).

Uiteraard kan er ook door de piloot gefilmd worden, waardoor een video operator niet nodig is (maar wel, in het kader van kwaliteit, wenselijk).

Onze DJI Inspire kan met diverse camera’s en of lenzen uitgerust worden. Zelf hebben wij de volgende camera’s ter beschikking:

X3;

Z3, tot max 7x zoom;

X5, met 15, 30 of 45 mm lenzen.

Wij kunnen u ruw foto en video materiaal leveren, maar wij kunnen ook bewerkte producties aanleveren in (bijna) elk gewenst digitaal formaat.

Informatie?

stuur een email naar: dronevlucht@xs4all.nl

Onze Algemene Voorwaarden?

Zie onder “Over SED” “Algemene voorwaarden”

In artikel 15 van onze Algemene voorwaarden kunt u lezen hoe wij, in het kader van AVG, omgaan met uw privacy!

Het beeld- en auteursrecht van al onze, al dan niet gepubliceerde opnamen, is exclusief voorbehouden aan de Stichting.