Dronevlucht

Sinds september 2016 beschikt de Stichting Educatieve Dienstverlening over een ROC-Light.

Met deze beschikking (inmiddels aangevuld via ILT-2017/33815 d.d. 21-3-2017) kunnen wij beroepsmatige  drone vluchten uitvoeren met machines tot tot maximaal 4 kg.

(Onze piloot beschikt over een RPA-L (theorie) en de bijbehorende medische keuring LAPL)

Wij kunnen de volgende drones inzetten:

Onze Gear

 • DJI Inspire 1, v2.0 Pro            kenmerk PH-1XR (max 7x zoom + 4K video (DJI Z3) + 15, 25 & 45 mm 20Mp (DJI X5)
 • Phantom 4 Pro kenmerk PH-2EC (20Mp + 5.2K video)
 • Dji Mavic 2 Pro Hasselblad kenmerk PH-4NB  (5,7 K video & 20 Mp foto)
 • Dji Mavic 2 Pro Zoom  kenmerk PH-4NA (max 4x zoom+ 4K video)
 • Dji Mavic 2 Enterprise kenmerk PH-5IA (max 6 x zoom, speciaal voor inspectie werkzaamheden)
 • DJI Osmo +  (max 7x zoom) & DJI Osmo Pro (15, 25 en 45mm) 16Mp
 • ISTA360 One x  Met deze camera kunnen wij 360 graden opnamen maken.
 • DJI Osmo +  (max 7x zoom) & DJI Osmo Pro (15, 25 en 45mm) 16Mp
 • DJI Inspire 1, v2.0 Pro

UPDATE:

Zowel op onze Inspire V 1.2 Pro met de X5 camera als op de Osmo Pro maken wij gebruik  van de DJI Focus, waardoor beelden met diverse lenzen op optimale scherpte ingesteld kunnen worden, ook tijdens de vlucht.

Wat kunnen wij? (in ieder geval tot 1 april 2019, na die datum komt er nieuwe regelgeving en kunnen wij vermoedelijk veel meer)

Wij kunnen opnamen voor u maken in professionele kwaliteit, foto’s tot  maximaal (drone  en camera afhankelijk) 20Mp en video tot 5,7 K (UHD=5,7  x HD)

 • Vliegen doen wij (buiten) tot 50 meter boven grond niveau en tot 100 meter horizontaal vanaf de piloot.
 • Vanaf 15 minuten voor zonsopgang tot 15 minuten na zonsondergang, niet in regen of mist (=<1500 meter zicht) en tot ca. windkracht 5 Bft (8 m/s) (locatie afhankelijk).
 • Wij blijven 50 meter van gebouwen e.d. af.

Door de overheid zijn zogenaamde “No Fly” zones ingesteld, zoals b.v. het CTR van Eelde, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven & Maastricht. Helaas is het voor ons dus niet mogelijk om met drones in de buitenlucht te vliegen

Door op b.v. op onze Inspire V1.2 Pro gebruik te maken van tele- of zoom lenzen, kunnen wij inspectiewerkzaamheden van b.v. daken of andere objecten uitvoeren, waarbij door gebruik te maken van een 45 mm lens de 50 meter grens geen negatief effect meer heeft en een hoge en uiterst scherpe professionele kwaliteit kan worden gehaald.

Ook met de Z3 camera  op deze drone kunnen wij analoog 3,5 x inzomen en daarboven 2 x digitaal.

Met de DJI mavics is  (digitaal) inzomen geen enkele probleem, m.u.v. van de Mavic 2, die is uitgerust met een Hasselblad camera

VERZEKERING:

Uiteraard zijn wij ten behoeve van de door ons in te zetten drones, in het bezit van een speciale luchtvaart verzekering, zie hiervoor onze Algemene voorwaarden voor omvang en beperking. Verder zijn wij in het bezit van een uitgebreide bedrijfs- en rechtbijstandsverzekering.

Wat doen wij niet in Nederland?

 • Vliegen boven bebouwde kom, industrie terreinen, havengebieden en wegen (wegen waar respectievelijk >30km (in bebouwde kom) of =>80km of harder p/u (buiten bebouwde kom) mag worden gereden).
 • Vliegen boven mensen menigten (> 12 personen) of op plaatsen waar een NOTAM dit verbiedt.
 • Binnen het CTR van burger of militaire vliegvelden, niet binnen 3 km van andere vliegvelden, tenzij toestemming van de “toren”.

Dus in Nederland vliegen wij binnen het kader, dat de aan ons verstrekte ROC-L wordt toegestaan. (ILT-2017/33815).

Het kan voorkomen, dat er in aangewezen laagvlieggebieden moet worden gevlogen. In een dergelijke situatie is bijna altijd een aparte observator wettelijk verplicht.

Tevens zijn wij lid van de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Verening voor Luchtvaart, lidnummer 733400, afdeling drones) http://www.knvvl.nl/afdelingen/drones/

In Duitsland en Frankrijk zijn de regels anders, daar kan meer dan in Nederland, in Belgiƫ weer veel minder.

Al onze drones zijn ook in Duitsland geregistreerd.

Indoor:

Binnen vliegen kan ook, daar zijn eigenlijk geen beperkingen en met onze Osmo Pro, Mavic kan bijzonder veel, o.a. 360 graden opnamen, die in principe buiten met als onze drones ook mogelijk zijn.

Verdere bijzonderheden:

Met onze DJI Inspire 1, v2 Pro beschikken wij over een dubbele bediening, waarvan 1 voor de piloot en een voor de video operator (die mag u ook zelf leveren).

Uiteraard kan er ook door de piloot gefilmd worden, waardoor een video operator niet nodig is (maar wel, in het kader van kwaliteit, wenselijk).

Onze DJI Inspire kan met diverse camera’s en of lenzen uitgerust worden. Zelf hebben wij de volgende camera’s ter beschikking:

X3;

Z3, tot max 7x zoom;

X5, met 15, 30 of 45 mm lenzen.

Wij kunnen u ruw foto en video materiaal leveren, maar wij kunnen ook bewerkte producties aanleveren in (bijna) elk gewenst digitaal formaat.

Al onze drones zijn ook in Duitsland geregistreerd en wij bezitten voor dat land over speciale registraties van onze drones een speciaal certificaat voor onze piloot.

Voor trainingsdoeleinden beschikken wij ook nog over een DJI F450 (ongeregistreerd) en een DJI Mavic Pro, voorzien van dubbele bediening.

Informatie?

stuur een email naar: dronevlucht@xs4all.nl

Onze Algemene Voorwaarden?

Zie onder “Over SED” “Algemene voorwaarden”

In artikel 15 van onze Algemene voorwaarden kunt u lezen hoe wij, in het kader van AVG, omgaan met uw privacy!

Het beeld- en auteursrecht van al onze, al dan niet gepubliceerde opnamen, is exclusief voorbehouden aan de Stichting.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE